Bevroren garnalen koken

Vaak worden gamba's, 'garnalen' genoemd, in onze uitleg gebruiken we gamba's, grote garnalen dus.

Gamba's kun je direct vanuit de vriezer bijvoorbeeld wokken, je hoeft hiervoor de gamba's niet te laten ontdooien. Wil je echter de gamba's eerst marineren dan kun je de bevroren gamba's in een marinade, in de koelkast langzaam laten ontdooien. Bereid de ontdooide gamba's wel zo snel mogelijk.

Bevroren gamba's kun je ook direct verwerken in bijvoorbeeld gerechten zoals curry's of soepen. Ook kun je de bevroren gamba's alvast op stokjes rijgen voor de BBQ.

Veel ingevroren gamba's hebben tegenwoordig een 'beschermend' laagje van bevroren water. Als je deze gamba's direct bakt krijg je een hoop vocht in de pan. Spoel het beschermende laagje van de gamba's voor dat je gaat bakken door ze even af te spoelen met koud water.

Probeer dit lekkere recept voor pittige gamba's met knoflook

Hollandse garnaal

Voor de Hollandse garnaal, wat in tegenstelling tot de gamba wel een 'echte garnaal' is raden we aan deze zo vers mogelijk te houden en dus niet in te vriezen. Mocht je echter wel ingevroren Hollandse garnalen hebben en zijn deze nog rauw dan kun je ze koken. Breng dan eerst water aan de kook met wat zout. Als het water kookt, kook je de garnalen in zo'n 5 minuten gaar.

Voor het koken van verse Hollandse garnalen volg je ons makkelijke recept voor garnalen koken.