Broodjes voor onderweg

Het zelf voorbereiden van een lunch voor onderweg is makkelijk maar beter nog, het scheelt je tijd en geld want je hoeft geen dure tankstationbroodjes meer te kopen. Wel zijn er een paar zaken waar je op moet letten want een in de zon warm geworden broodje kaas vindt (bijna) niemand lekker. We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet:

Koel houden

Het belangrijkste is misschien wel het koel houden van je lunch. Zorg ervoor dat de broodjes niet in de directe of indirecte zon liggen. Je kunt je broodjes het beste bewaren in een koelbox of in een koeltas. Neem je beleg apart mee? Leg dan al het gekoelde beleg bij elkaar zodat deze elkaar koel houden en je broodjes ingepakt daar boven op.

Smeren of niet smeren?

Soms is het ook makkelijker om de broodjes nog niet op voorhand te smeren. Neem gewoon je bolletjes of afgebakken broodjes apart mee. Neem plakjes kaas, vleeswaren en/of salades in de verpakking mee en smeer gewoon een broodje onderweg. Wat je dan uiteraard niet moet vergeten is het meebrengen van een of twee messen!

Afbakbroodjes meenemen

Als je thuis afbakbroodjes maakt zorg er dan voor dat je ze goed laat afkoelen voordat je deze belegd en inpakt! Doe je dit niet dan zullen de broodjes vochtig en zacht worden. Zijn je broodjes afgekoeld en gesmeerd? Pak ze dan luchtig in met wat aluminiumfolie of een niet volledig afgesloten plasticzakje.

Welk beleg

Welk beleg je op een broodje kunt doen hangt een beetje van je 'koelsituatie' af. Maak je alles lang van te voren? Zorg er dan voor dat je beleg gebruikt wat niet heel snel bederft, dus geen rauwe vleeswaren zoals filet american of ossenworst. Als je alles goed koel houd en het niet te lang van te voren maakt kun je het natuurlijk net zo luxe maken als jezelf wilt!

Een paar ideeën:

Meer ideeën vind je op de recepten pagina voor belegde broodjes

Drinken

Bij een lunch hoor je natuurlijk te drinken. Je kunt een thermoskan thee en/of koffie meenemen maar je kunt een thermoskan ook prima vullen met bijvoorbeeld sinaasappelsap. Wederom, zorg dat het niet snel kan opwarmen door de zon!