Garnalen vangen

De garnalen uit de supermarkt zijn duur, ze maken een lange onnodige reis en komen slap terug. Dit willen we niet dus vang je garnalen lekker zelf!

Garnalen kun je heel gemakkelijk vangen in de zomer maanden en in augustus is de Hollandse garnaal op zijn grootst. Zelf garnalen vangen doe je met een garnalen net. Een 'standaard' garnalen net heeft een stok waarmee je het net in een hoek van zo'n 45° over de zeebodem kunt duwen. Garnalen netten bestaan er in verschillende maten, hanteerbaar voor kinderen maar je hebt ook garnalen netten voor volwassenen. Wil je het groter aanpakken dan kun je ook een zogenaamd kornet gebruiken.

Een kornet is een groter net wat je met een lang touw door de zee trekt. Met een kornet heb je vaak meer bijvangst zoals kleine visjes, kwallen en ander zeeleven!

Het beste kun je net achter de eerste zandbank garnalen vangen. Maak lange rakken links en rechts langs de kust. Met een beetje mazzel en geduld vang je zo makkelijk een kilo garnalen bij elkaar. Heb je eenmaal voldoende garnalen? Sorteer dan de grootste exemplaren eruit en kook ze zo snel mogelijk! Bekijk ons garnalen koken recept voor stap voor stap instructies.