Gehakt invriezen

Als je gehakt in grootverpakking koopt dan kun je gehakt heel goed in porties invriezen. Maak verschillende porties, bijvoorbeeld van ongeveer 200 gram. Maak een balletje van het gehakt, doe het in een stevig boterhamzakje en druk de bal dan zo plat mogelijk. Op deze manier kun je het ingevroren gehakt weer makkelijk bakken als je het nodig hebt.

Bevroren gehakt bakken

Als je het gehakt op de manier zoals hierboven uitgelegd hebt ingevroren kun je deze platte ingevroren 'burgers' makkelijk en snel bakken. Verwarm een koekenpan met een beetje olie of boter. Leg de platte gehaktschijf in de pan en laat deze zachtjes bakken voor een paar minuten. Draai het gehakt nu om en rul met een spaan het gare gehakt eraf. Blijf dit herhalen tot dat al het gehakt zachtjes rul is gebakken. Je kunt het nu kruiden en gebruiken in bijvoorbeeld macaroni, spaghetti of chili-con-carne.

Niet (rauw) opnieuw invriezen!

Belangrijk! Het opnieuw invriezen van rauw ontdooit gehakt is gevaarlijk door bacterie groei. Vries het ontdooide gehakt dus niet opnieuw in! Heb je een gerecht met het bevroren gehakt gemaakt? Je hebt het gehakt dus door en door gebakken voor bijvoorbeeld macaroni of chili-con-carne dan kun je dit gerecht wel een paar dagen in de koelkast bewaren of eventueel invriezen.