Het ultieme 'gourmetten' handboek

Gourmetten is dan misschien wel een cliché maar met onze tips kun je een simpele gourmet omtoveren tot een speciaal avondje!

Je gourmetavondje begint natuurlijk met een gourmetstel. Omdat je een gourmetstel waarschijnlijk niet elke dag gebruikt is het handig om deze even te testen, zo ben je er zeker van dat het gourmetten vanavond niet in het water valt.

Veel mensen kiezen ervoor om een gourmetteschotel bij de supermarkt te kopen maar je bent natuurlijk veel beter af als je zelf het een en ander in elkaar zet. Moeilijk is het niet en het is ook nog eens veel leuker! Volg onze handige checklist en tips zodat jou gourmetavondje niet meer stuk kan:

Voorbereiden

Mini-hamburgers

Maak mini hamburgers van rundergehakt, wil je het extra speciaal dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld kalfsgehakt te gebruiken. Maak het gehakt op smaak met zout en peper en zorg ervoor dat de hamburgertjes niet te dik zijn en druk ze goed aan. Je kunt de mini-hamburgers een paar uur van te voren maken, bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Mini-slavinken

Slavinkjes kun je gemakkelijk zelf maken. Gebruik varkensgehakt of half-om-half (half rundergehakt, half varkensgehakt), breng het op smaak met zout en peper. Maak kleine rolletjes en pak deze in met spek. Je kunt er voor kiezen om de 'kanten' van de slavink open te laten of om deze geheel in te pakken. Zorg er in iedergeval voor dat de slavinkjes natuurlijk nog in de pannetjes passen.

Champignons snijden

Champignons doen het altijd goed! Je kunt kiezen voor hele champignons of gesneden. Borstel de champignons voor gebruik schoon, snijd ze eventueel en bewaar ze in de koelkast totdat het gourmetstel aangaat!

Ui snijden

Pel en snij de ui in ringen of in kleine stukjes. Een gourmet is niet compleet zonder ui! De ui kun je gebruiken bij je mini-hamburger of andere baksels :)