Hamburger gehakt

Hamburgers maak en pers je het beste zelf. Voor de lekkerste hamburgers gebruik je kwaliteits rundergehakt met wat extra vet, dus niet de magere variant.

Rundergehakt

Vet geeft smaak aan je hamburger, gebruik daarom geen mager rundergehakt. Voordat je hamburgers gaat vormen haal je het gehakt een uur van te voren uit de koelkast.

Voor het vormen van de burgers kun je een speciale hamburgervorm kopen maar je kunt het ook makkelijk met de hand doen. Vorm mooie grote platte burgers die net iets groter zijn dan je hamburgerbroodjes want hamburgers krimpen bij het bakken.

Ben je bang dat de hamburger tijdens het bakken uit elkaar valt? Je kunt dan altijd een ei door het gehakt kneden.

Hamburgers kruiden

Als je dunne hamburgers maakt kun je deze het beste kruiden tijdens het bakken. Zout & peper is voldoende maar wil je een lekkere pittige hamburger dan kun je er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld wat chili-flokken doorheen te mengen.

Ga je dikke hamburgers maken? Meng dan al wat zout en peper door het gehakt voordat je de burgers vormt.