Kip ontdooien

Tip 1, wees voorzichtig met kip! Kip kan net als ander gevogelte en varken besmet zijn met de salmonella bacterie. Bereid je kip altijd op een kip snijplank en zorg dat de kip volledig gaar is voordat je het consumeert.

Snel kip ontdooien:

Je hebt nodig:

Je kunt drumsticks, kipfilet of andere kipdelen snel ontdooien door de kip in een boterhamzakje te doen en deze voor ongeveer 30 minuten in een schaal met koud water te laten liggen.

Gebruik geen warm water, dit zorgt ervoor dat eventuele bacterien sneller kunnen vermeerderen en maakt je kipfilet een gevaar voor je gezondheid.

Na ongeveer 30 minuten is je kip zover ontdooit dat je er makkelijk mee kunt werken, snijden etc.

Koelkast

Heb je minder haast en wil je morgen kip eten maar is het nog bevroren? Leg de kip dan in een zakje of afgedekt de avond voor dat je gaat koken in de koelkast.

Kip is in de koelkast in ongeveer 6 tot 8 uur ontdooit en makkelijk snijbaar.

Bevroren kipfilet snijden

Bevroren kipfilet snijden is lastig en kan gevaarlijk zijn, je mes kan uitschieten met alle vervelende gevolgen van dien.

Het beste is: de kipfilet zoals uitgelegd in stap 1 te laten 'ontdooien' in een boterhamzakje in een bak met koud water. Na ongeveer 30 minuten is de kipfilet beter snijbaar, gebruik een zwaar hakmes waardoor het nog makkelijker gaat en wees uiteraard voorzichtig.