Kipseparatorvlees

Kipseparatorvlees is vlees dat doormiddel van mechanisch scheiden wordt verkregen. 'Rest delen' zoals o.a. kippenborst en rugdelen worden middels een machine door een 'filter' gedrukt waardoor het laatste en kleine delen vlees kunnen worden gewonnen. De separatormachine is niet volledig nauwkeurig, er zullen altijd kleine delen van kraakbeen in het kipseparatorvlees terecht komen echter, deze deeltjes zijn normaal gesproken zo klein dat je dit alleen onder de microscoop kunt zien.

Kipseparatorvlees wordt onder andere gebruikt in worsten zoals rookworsten, frikandellen, hotdogs, knakworsten, bockworsten maar ook in kipnuggets en sommige (diepvries) hamburgers. Door de hoge druk die wordt gebruikt om het vlees te scheiden onstaat er een soort vleespasta. Deze vleespasta kan gemakkelijk worden gebruikt om vleesproducten in verschillende vormen te 'drukken'.

Smaak

Kipseparatorvlees heeft bijna geen smaak. De smaak voor eindprodukten wordt verkregen door kruiden, specerijen en andere smaakmakers toe te voegen.