Lekkere rijst

De ene rijstkorrel is de andere niet, rijst is lekker maar dan moet je wel de juiste rijst kopen en daar ligt het probleem: supermarkten verkopen vaak rommel voor een hoge prijs.

Rijst van kwaliteit is gewoon lekker zonder toevoegingen! Waar Nederlanders en Belgen de rijst vaak bakken in de vorm van bijvoorbeeld nasi eten ze in aziƫ gewoon 'gekookte rijst' met bijgerechten. En nee, zilvervlies rijst eten ze niet, want wees nou eerlijk; het is niet te eten.

We hebben een paar favorieten voor je op een rijtje gezet:

Sranang Star

Dit is een lange korrel (witte) rijst. Het logo suggereerd dat het uit Suriname komt maar waarschijnlijk komt deze rijst gewoon uit Thailand. Dit is een goedkopere rijst maar met een zekere kwaliteit. Deze rijst kun je gewoon 'wit' eten, natuurlijk wel met lekkere bijgerechten. Sranang is in Nederland goed verkrijgbaar, vaak in 20 kilo zakken. Deze rijst kun je prima lang bewaren maar na het proeven zal je er waarschijnlijk niet langer dan 1 jaar mee doen :)

Rijstkoker

Eet je vaak rijst? Denk dan eens aan een electrische rijstkoker. Dit is een onmisbaar apparaat voor echte rijst liefhebbers. Een rijstkoker slaat automatisch af als het water volledig is verdampt, zo heb je altijd perfecte rijst.