Macaroni opwarmen

Klaar gemaakte macaroni kun je het beste opwarmen in de magnetron. Heb je geen magnetron? Volg dan de stappen voor het opwarmen van macaroni in een pan of in de oven.

Uitleg voor het snel opwarmen van macaroni

Je hebt nodig:

Zelf gemaakte macaroni

Waar wij van Simpel Koken normaal gesproken de magnetron nauwelijks gebruiken leent macaroni zich uitstekend voor het opwarmen met de magnetron. Je zult absoluut geen verschil proeven tussen magnetron opgewarmde of met de pan opgewarmde macaroni proeven. In tegenstelling tot de pan, waar het snel verbrand heb je er bij de magnetron geen omkijken naar.

Magnetron

Doe de macaroni in een magnetron schaal met deksel of in een porseleinen schaal met een bord als deksel.

Zet de magnetron op 1200 Watt en schep de macaroni ongeveer elke 3 minuten goed om.

Herhaal de vorige stap tot dat je macaroni volledig is opgewarmd

In de pan

Macaroni in de pan opwarmen is lastig omdat het snel 'aankoekt'. Het kan zolang je erbij blijft, regelmatig roert en de hitte bron zo laag mogelijk zet.

Doe een klein beetje olie in de pan (met deksel) en schep de macaroni elke minuut goed om; vanaf de bodem naar boven..

Afhankelijk van de hoeveelheid is de macaroni in ongeveer 15 tot 20 minuten warm.

Oven

Je kunt de macaroni ook opwarmen in de oven. Verwarm de oven voor naar 180° Celsius. Verdeel de macaroni in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.

Zet de macaroni in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten. Roer halverwege de macaroni even goed door.