Nasi opwarmen

Nasi kun je heel gemakkelijk opwarmen in de magnetron of oven. Waar wij van Simpel Koken vaak de magnetron links laten staan leent nasi zich uitstekend om snel en smaakvol op te warmen met de magnetron. Ook kun je nasi opwarmen in de oven, dit duurt langer maar werkt net zo goed. Lees de tips:

In de magnetron

Voor het opwarmen van nasi met de magnetron doe je de benodigde hoeveelheid nasi in een magnetron geschikte schaal met deksel. Heb je geen deksel? Dek dan het schaaltje af met wat plastic keukenfolie.

Zet de nasi afgedekt in de magnetron en zet hem op vol vermogen voor 1 minuut. Haal de nasi daarna uit de magnetron, roer het door elkaar met een lepel. Dek het schaaltje weer af en doe de nasi nogmaals in de magnetron voor 1 minuut. Herhaal deze stappen een aantal keer en controleer of de nasi goed heet is.

Oven

Je kunt ook de oven prima gebruiken voor het opwarmen van nasi. Doe de nasi in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Verwarm de oven voor naar 180° Celsius. Als de oven is voorverwarmd zet je de nasi in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten. Halverwege even controleren en roeren.