Simpel Koken op de camping ⛺

Koken op de camping kun je natuurlijk zo luxe maken als jezelf wilt maar wij houden het simpel.

De meeste caravans en/of campers hebben een twee-pittertje maar we zien ook steeds meer vakantiegangers die met de tent op pad gaan en 'hele' buitenkeukens neerzetten. Om een beetje te koken heb je minimaal 1 gaspit nodig. Het lijkt niet veel maar hier kun je honderden gerechten mee maken. Zorg dat je een 'hoge' pan met deksel mee neemt om bijvoorbeeld aardappelen te koken of macaroni. Deze kun je natuurlijk ook gebruiken om snel een lekkere soep te maken of de bijna verplichte knakworsten te verwarmen.

Naast een pan met deksel raden wij aan een wok mee te nemen. Met deze twee pannen kun je werkelijk alles, aardappelen bakken, soep maken maar ook de meer 'exotische' gerechten zijn geen probleem met een beetje juiste timing. Heb je toevallig nog een deksel voor je wok? Neem deze dan ook mee, soms is het lastig om je eten echt door en door warm te krijgen; dit gaat met een deksel een stuk makkelijker.

Wat neem je minimaal mee?

Zorg voordat je vertrekt dat je minimaal je gasstel test. Zorg dat je een veilige gasslang hebt die uiteraard niet lekt en dat je gasfles vol is. Veel campings hebben een vulstation maar lang niet allemaal! Ga je naar de 'middle of nowhere'? Neem dan eventueel een extra gasflesje mee!

BBQ op de camping

Een weekje kamperen zonder BBQ kan eigenlijk niet! Als je nog een plekje voor wat 'bagage' vrij hebt neem dan zeker een BBQtje mee.

Je kunt natuurlijk ook een weggooi BBQ meenemen echter kun je die ook vaak lokaal kopen bij een supermarkt. Weggooi BBQ's worden voor een paar euro compleet verkocht inclusief briquetten en aanmaakblokjes.

Neem je toch je eigen BBQ mee? Laat dan de kolen en/of briquetten thuis, deze kun je altijd wel ergens dichtbij de camping kopen, dit scheelt je een hoop gewicht en dus gesjouw. Blader door onze BBQ recepten voor de lekkerste BBQ gerechten!

Letop dat je helaas niet op elke camping mag BBQ'n! Informeer dus altijd even voordat je op pad gaat.

Glamping

Glamping is het nieuwe kamperen! Gewoon luxe! Ga je voor luxe dan zijn de volgende items echt een must om mee te nemen:

Makkelijke camping recepten

Al zijn wij van mening dat je zelfs op de camping gewoon Michelin kwaliteit gerechten klaar kunt toveren hebben we toch een lijstje samengesteld met camping recept idee├źn.

Meer keuze? Blader door al onze makkelijke recepten, of zoek naar ingredi├źnten!

KookApp

Geen WIFI op de camping? Geen nood! Gebruik onze handige kookapp zodat je ook op de camping toegang hebt tot onze recepten.