Pasta koken

De ene pasta is de andere niet. Pasta is een produkt gemaakt met deeg; voor de Nederlanders zijn de bekenste pasta's: spaghetti en macaroni maar zoals jezelf welicht al weet zijn er tientallen (zo niet meer) soorten pasta. Ons recept voor pasta koken is simpel; water, zout en in de meeste gevallen een beetje olijfolie:

Spaghetti

We beginnen bij het begin; spaghetti is een van de weinige soorten die je niet vers kunt kopen. Spaghetti koop je gedroogd en kun je mits juist opgeslagen extreem lang bewaren. Om spaghetti te koken heb je een hoge pan nodig, anders dien je de spaghetti vast te houden totdat het langzaam in elkaar zakt. Kook spaghetti altijd met een flinke snuf zout. Over olie toevoegen aan het water verschillen de meningen maar het kan zeker geen kwaad om een paar druppels olijfolie in je kookwater te doen.

Voor een volledige uitleg voor het koken van spaghetti en hoeveel spaghetti per persoon heb je nu nodig lees je de spaghetti koken instructies.

Macaroni

Macaroni was misschien wel een van de eerste pasta's die op grote schaal werd gegeten in Nederland, we bedoelen dan de elleboogjes. Met het koken van macaroni moet je altijd even op de verpakking letten, sommige koken lang, tot wel 11 minuten maar er zijn ook snelkokende macaroni's op de markt die al-dente zijn in ongeveer 4 tot 5 minuten.

De beste tips voor het koken van macaroni lees je in onze macaroni koken special.

Tagliatelle

Tagliatelle kun je misschien nog wel het beste vergelijken met de Chinese mie zoals wij die kennen. Het is een lange pasta in de vorm van slierten, de slierten zijn ongeveer 8mm breed. Tagliatelle kun je relatief eenvoudig zelf maken maar er zijn ook gedroogde varianten in de supermarkt verkrijgbaar.

Voor het koken van tagliatelle verwijzen we je naar de kook instructies.