Aardappelbommen

Maak deze geweldige aardappelbommen voor je BBQ. Aardappelbommen zijn eigenlijk gevulde gepofte aardappelen, heerlijk met een beetje crème fraîche.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Bereidingswijze

Pel en snij de ui klein.

Bak de spekblokjes in wat olie met de ui.

Als de spekblokjes een mooi kleurtje hebben haal je ze eruit en laat je het even afkoelen.

Maak nu met een appelboor een gat over de lengte in de aardappel en bewaar de 'stopper' die je eruit haalt.

Meng je spekblokjes en ui met een beetje geraspte kaas en vul de gaten van de aardappel hier mee.

Snij een klein stukje van de 'stopper' en stop deze terug aan een kant van de aardappel.

Gebruik de lange stopper om de andere kant zoveel mogelijk dicht te drukken.

Pak de aardappelen in met aluminiumfolie en leg ze op een niet al te hete plek op de BBQ.

In ongeveer 60 minuten zijn de aardappelbommen klaar!