🥔 Aardappelen koken

De meeste soorten aardappelen koken in ongeveer 11 tot 13 minuten gaar, echter, belangrijk om te weten is wat je met de aardappelen gaat doen.

Voorkoken: Als je de aardappelen bijvoorbeeld nog wilt bakken, kook de aardappelen dan iets korter.

Lees de stap-voor-stap instructies onder de foto:

Aardappelen

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 4 aardappelen
  • Zout

Bereidingswijze

Aardappelen schillen:

Schil de aardappelen.

Snij de aardappelen in stukken ongeveer zo groot als een mandarijn.

Aardappelen koken:

Spoel stukken aardappel even af onder koud water en doe ze vervolgens in een pannetje met net voldoende water zodat de aardappelen net onder staan.

Een halve theelepel zout door het water roeren en het pannetje met deksel aan de kook brengen.

Als het water kookt tel je ongeveer 11 minuten voor zacht gekookte aardappelen maar altijd even controleren met een vork of ze echt gaar zijn.