🥔 Aardappelen koken

De ene aardappel is de andere niet! Dit is belangrijk te weten bij het aardappelen koken. Ook belangrijk is om te weten wat je met de aardappelen gaat doen. Zo kun je bijvoorbeeld aardappelen voorkoken, dit betekend vaak niet helemaal gaar.. bijvoorbeeld omdat je de aardappelen nog wilt gaan bakken. Je moet altijd ergens beginnen dus hier ons recept voor aardappelen koken.

Recept voor 2 personen

Aardappelen ongeschild

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Schil de aardappelen.

Snij de aardappelen in stukken ongeveer zo groot als een mandarijn.

Spoel stukken aardappel even af onder koud water en doe ze vervolgens in een pannetje met net voldoende water zodat de aardappelen net onder staan.

Een halve theelepel zout door het water roeren en het pannetje op de hittebron aan de kook brengen.

Als het water kookt tel je ongeveer 11 minuten voor zacht gekookte aardappelen maar altijd even controleren met een vork of ze echt gaar zijn.

Voorkoken

Wil je bijvoorbeeld de aardappelen na het koken nog gaan bakken dan kun je vaak af met een veel kortere kooktijd. Het hangt er een beetje vanaf wat voor aardappelen je hebt maar daar krijg jezelf gevoel voor. Aardappelschijfjes hoef je bijvoorbeeld maar 1 minuut voor te koken. Daarna laten afkoelen in koud water voor dat je verder kunt gaan.