Aardappelen poffen

De beste gepofte aardappelen komen natuurlijk zwartgeblakerd uit een kampvuur maar je kunt ook gewoon aardappelen poffen in je airfryer/oven of zelfs in de magnetron.
Aardappelen poffen in vuur

Ingrediënten

Voor 1 persoon:

Bereidingswijze

Magnetron

Voor de magnetron gebruik je geen aluminiumfolie. Was de aardappel met een borstel onder stromend water en dep de aardappel droog met keukenpapier.

Prik de aardappel een paar keer rondom in met een vork of satéprikker.

Een middelgrote aardappel is op 800 watt in ongeveer 8 minuten 'gepoft', altijd even controleren met een lange prikker of de aardappel door en door gaar is.

Airfryer/oven

Was de aardappel onder stromend water met een borstel en dep de aardappel droog met wat keukenpapier.

Prik de aardappel rondom een paar keer in met een vork.

Pak je aardappel in met aluminiumfolie en wat grof zeezout en leg de aardappel in een tot 220° Celsius voorverwarmde oven of 200° voor de airfryer.

In ongeveer een 80 minuten zal de aardappel gaar zijn maar altijd even controleren met bijvoorbeeld een satéprikker of vork.

Kampvuur/BBQ

Voor het kampvuur heb je extra grote aardappelen nodig, zo groot mogelijk. Boen de aardappel met een borstel schoon en dep de aardappel droog met keukenpapier.

Prik met een vork rondom in de aardappel en pak deze dubbel in in aluminiumfolie met wat grof zeezout maar het kan ook geheel zonder aluminiumfolie, je krijgt dan een zwarte dikke korst die je eraf breekt. Een gepofte aardappel uit het vuur heeft veel meer smaak dan bijvoorbeeld uit de oven.

Leg de aardappel op een hete plek.

Na ruim een uur is de gepofte aardappel klaar.