Aardappelgratin

Een aardappelgratin maak je in een handomdraai met dit recept. Je kunt dit recept uitbreiden naar je eigen wensen maar zelfs zonder fancy dingen is dit gewoon het beste en makkelijkste aardappelgratin recept. Niet alleen met kerst! Natuurlijk van Simpel Koken.

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:
  • 5 aardappelen
  • 5 tenen knoflook
  • 100ml room
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen.

Snij de aardappelen in plakjes van ongeveer 4mm dik.

Was de aardappelschijfjes en doe ze in een pan met voldoende water en flinke snuf zout.

Breng de pan aan de kook en als het water kookt giet je de aardappelschijfjes gelijk af.

Laat de aardappelschijfjes even afkoelen.

Pel en pers de knoflook uit op een schaaltje.

Smeer een ovenschaal in met een heel klein beetje olijfolie.

Verwarm de oven voor naar 220° Celsius.

Arrangeer de aardappelschijfjes trapsgewijs in de ovenschaal en doe over iedere laag een klein beetje room samen met wat geperste knoflook en een klein beetje zout & peper.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

Doe de aardappelgratin in de oven voor zo'n 30 minuten en zet de oven terug naar 180° Celsius.

De laatste 5 minuten haal je het aluminiumfolie eraf en zet je eventueel de temperatuur van de oven wat hoger om dat mooie goudbruine kleurtje te krijgen.

Controleer voor het serveren of de aardappelschijfjes in de gratin mooi zacht zijn laat het anders nog eventjes in de oven.