Aardappelkroketten bakken

We leren je hoe je makkelijk en snel aardappelkroketten kunt bakken in de frituur of in de oven/airfryer. De aardappelkroketten hoef je niet te ontdooien voor het bakken.
Bevroren aardappelkroketten

Ingrediƫnten

Voor 5 personen:

Bereidingswijze

Frituren:

Verwarm voldoende zonnebloemolie voor naar 180° Celsius.

Als de olie volledig is voorverwarmd leg je maximaal 10 aardappelkroketten in het mandje en laat deze langzaam in de frituur zakken.

Frituur de aardappelkroketten voor ongeveer 4 tot 5 minuten.

Als de aardappelkroketten gaan drijven zijn ze klaar.

Oven/airfryer:

Verwarm de oven voor naar 220° Celsius.

Leg de bevroren aardappelkroketten in een braadschaal.

Als de oven volledig is voorverwarmd zet je de braadschaal met aardappelkroketten in het midden van de oven.

Verander nu de temperatuur van de oven naar 200° Celsius (Gebruik je een airfryer? zet de temperatuur dan terug naar 180° Celsius).

Na ongeveer 12 tot 15 minuten zijn de aardappelkroketten gebakken.

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze chat!