Aardappelsalade met ham en mosterd

Als je de keuken uit wilt komen met een succes salade, probeer dan deze eens. Hele simpele aardappelsalade, lekker met ham en mosterd

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • 750 gram vastkokende aardappelen, geschild
  • 1 krop sla
  • 300 gram ham in blokjes
  • 200 gram sugarsnaps
  • 300 gram broccoliroosjes
  • 3 bosuitjes
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze

Schil de aardappelen.

Kook de aardappelen in zo'n 11 minuten gaar.

Was en droog de sla en scheur in stukken.

Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd, zout en de suiker.

Kook de broccoli en sugarsnaps in 4 à 5 minuten beetgaar en spoel kort na met koud water.

Snij de bosuitjes in ringetjes

Bak de ham kort in een anti-aanbakpan. Meng de nog lauwe in stukjes gesneden aardappelen met de ham en de groenten. Meng dan de dressing erdoor.

Verdeel de sla over de borden en schep de aardappelsalade erop.

Strooi de bos-ui erover.

Foto's

Geschilde aardappelen
Geschilde aardappelen