Aardbeienjam

Met aardbeien uit eigen tuin maak je natuurlijk de lekkerste en goedkoopste aardbeienjam maar een echte jam-maker gebruikt ook de aardbeien van de buren ;) Soms is iets zo simpel dat als je het eenmaal gemaakt heb je het nooit meer vergeet. Probeer dit recept voor je zelfgemaakte aardbeienjam.
Aardbeienjam

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Verwijder de kroontjes van de aardbeien.

Was de aardbeien en prak de aardbeien fijn, dit gaat makkelijk met een stamper.

Meng de geleisuiker met de aardbeien en laat het een paar minuten 'intrekken'.

Breng nu de aardbeienjam in wording aan de kook in een pan met dikke bodem en blijf zachtjes roeren.

Laat de aardbeienjam zachtjes koken, terwijl je af en toe roert.

Verwijder na een minuut 4-5 het schuim van de aardbeienjam.

Giet de aardbeienjam in glazenpotten, draai de deksel erop en zet de potten ondersteboven zodat ze vacuüm zullen trekken.