Andijvie stamppot

Andijvie stamppot is een echt Hollands gerecht waar je met wat liefde zelfs een sterren gerecht van kunt maken. Leer hoe je makkelijk andijvie stamppot in elkaar kunt 'stampen' ;)

Ingrediƫnten

Voor 3 personen:
  • 250 gram andijvie
  • 500 gram aardappelen
  • 20 gram roomboter
  • 5 eetlepels melk
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Als je een hele andijvie hebt snij je deze in fijne strookjes, was vervolgens de gesneden andijvie goed in een vergiet en laat het uitlekken.

Schil de aardappelen en snij deze door de helft.

Spoel de aardappelen af en doe deze in een hoge pan (waar later ook nog de andijvie bij past) met 1 theelepel zout en net voldoende water zodat de aardappelen onder water staan.

Kook de aardappelen in ongeveer 11 tot 14 minuten zacht. Controleer na 11 minuten met een vork of de aardappelen zacht zijn, anders nog even zachtjes door laten koken.

Giet de aardappelen af doe het klontje roomboter erbij en de melk, leg de rauwe andijvie bovenop en stamp dit nu tot een mooie andijvie stamppot.