Anijsmelk maken

Een glaasje warme melk met anijs is heerlijk voor het slapen gaan. Met melk koken moet je altijd even opletten anders krijg je een ontzettende bende in de keuken.

Tip: anijsblokjes en de bekende 'anijsstaafjes' bevatten suiker, je kunt ook anijsmelk zonder suiker maken.

Melk koken in een pan

Ingrediƫnten

Voor 1 persoon:
  • 200 ml Melk
  • 1 anijstablet of anijsstaafjes

Bereidingswijze

Doe melk in een steelpannetje met dikke bodem.

Verwarm de pan op de laagste stand en blijf er bij.

Verkruimel het anijstabletje in de melk.

Af en toe even roeren.

Door de samenstelling van melk kan het heel snel omhoog komen, dus blijf constant roeren tot dat de melk heet is.

Anijsmelk zonder suiker

Wil je anijsmelk zonder suiker maken? Gebruik dan anijszaad of als het niet anders kan gemalen anijszaad.

Kneus 1 theelepel anijszaad, en laat het zachtjes meekoken in de melk. Als de melk heet is kun je een zeefje gebruiken om het anijszaad eruit te filteren.

Heb je gemalen anijszaad? Gebruik dan een koffiefilter, doe een halve eetlepel anijspoeder in het filter en giet het een paar keer over met hete melk.

Steranijs

Je kunt ook steranijs gebruiken. Zet dan een glas melk met 1 steranijs een paar uur in de koelkast. Kook daarna de steranijs zachtjes mee en verwijder deze dan.

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze chat!