Aubergine omelet

Een van de lekkerste 'bijgerechten' die je kunt maken met een aubergine is een 'aubergine omelet'. Aubergine en ei gaan uitstekend samen. Dit gerecht is lekker bij gekookte rijst.
Aubergine omelet op een bord

Ingrediƫnten

Voor 3 personen:
  • 1 aubergine
  • 1 ei
  • Zout & peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

Was de aubergine en dep deze droog.

Leg de aubergine in een ovenschaal en zet deze in de oven.

Zet de oven op 250° Celsius en laat de aubergine zichzelf klaar 'stomen'.

Na een minuut of 20 tot 30 controleer je de aubergine, deze moet zacht zijn en het velletje een beetje los komen.

Haal de aubergine uit de oven en laat deze een beetje afkoelen.

Kluts het ei in een beker.

Verwijder nu voorzichtig met een vork het vel van de aubergine maar laat het 'kroontje' zitten.

Leg de aubergine in een diep bord en houd de aubergine bij het kroontje vast, gebruik nu een vork om het vlees van de aubergine plat en rond te maken.

Giet het geklutste ei over de aubergine en draai de aubergine een paar keer in het ei-mengsel. Laat het zo'n 10 minuten intrekken.

Breng het op smaak met een snuf zout en wat verse peper.

Verwarm een koekenpan met een beetje zonnebloemolie.

Als de pan heet is bak je de aubergine zachtjes voor zo'n 5 tot 6 minuten.

Draai de aubergine omelet om en bak vervolgens nog een paar minuten.