Biangbiang mian

Biangbiang mian is een noedel gerecht uit de provincie Shaanxi, China en staat lokaal ook wel bekend als het 8e wonder van Shaanxi. Terwijl de gemiddelde Chinees het woord BiangBiang in het traditioneel Mandarijns: 油潑扯麵 niet kan schrijven zijn Biangbiang noedels een van de makkelijkste "pasta's" die jezelf kunt maken.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Deeg maken

Doe het bloem in een kom, doe er een snuf zout bij en meng het water er door heen.

Kneed een mooie deegbol, kneed het minstens een paar minuten goed door en laat het deeg rusten in een kom met een vochtige theedoek erover.

Saus maken

Pel en snij de ui fijn.

Pel en hak de knoflook fijn.

Verwijder de schil van de gember en hak deze fijn.

Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit de ui glazig.

Doe de gember en knoflook erbij met een snuf zout en laat dit zachtjes 1 minuut sudderen.

Doe het rundergehakt erbij en rul dit.

Voeg de zwarte bonen, hot bean saus en de tomatenpuree erbij en meng dit goed door elkaar.

Op smaak maken met vetsin, zout & peper en laat het eventjes zachtjes sudderen, af en toe roeren.

Noedels maken

Doe 2 liter water in een hoge pan en breng dit met een snuf zout en paar druppels zonnebloemolie aan de kook.

Verhit in een andere pan de kippenbouillon.

Rol het deeg op een bebloemde plank zo groot mogelijk uit.

Snij lange repen van ongeveer 3cm dik.

Als het water zachtjes kookt, kook de biangbiang noedels in kleine batches ongeveer 1 minuut, als ze gaan drijven zijn ze al-dente.

Laat de noedels uitlekken.

Serveren

Hak de lente uitjes fijn.

In een grote soepkom verdeel je wat biangbiang noedels, daarover verdeel je de saus en ongeveer 50ml bouillon.

Garneren met gehakte lente ui.