Bloemkool ovenschotel met aardappelpuree en kaas topping

Heel simpel en lekker recept voor het maken van een bloemkool ovenschotel met aardappelpuree en kaas topping. Als je de basis eenmaal kent kun je elke ovenschotel die je maar kunt verzinnen heel gemakkelijk maken!

Hollands recept voor 3 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kleine bloemkool
  • 4 grote aardappelen
  • 8 plakjes kaas
  • Klontje roomboter
  • Scheutje melk
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Snij roosjes van de bloemkool en was ze even af onder stromend water.

Laat de bloemkoolroosjes uitlekken.

Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in voldoende water met snuf zout in ongeveer 11 minuten gaar. Controleer wel of ze ook echt gaar zijn na 11 minuten door met een vork er even in te prikken. Niet gaar? dan nog ietsje langer.

Kook ondertussen ook de bloemkool, zo'n 8 minuten in een laag water met snuf zout.

Giet de aardappelen af en prak ze met een vork klein. Je kunt natuurlijk ook een aardappelstamper gebruiken!

Verwarm de oven voor naar 180° Celsius.

Doe het klontje boter erbij, een scheutje melk, wat zout en peper en maak een mooie aardappelpuree.

Meng nu de bloemkool door de aardappelpuree. De bloemkool mag best wat grover blijven, dat is juist lekker.

Smeer een ovenschotel in met wat olijfolie en verdeel het mengsel in de ovenschotel. Sluit de ovenschotel af met wat aluminiumfolie.

Zet de bloemkool overschotel in de oven voor zo'n 20 minuten.

Na 20 minuten haal je de ovenschotel eruit en bedek de bloemkool ovenschotel met kaas, vervolgens nog 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.