Bloemkool koken

In dit recept leggen we uit hoe je bloemkool voorbereid voor het koken of roerbakken. Voor het roerbakken kook je de bloemkool kort, ongeveer 3 tot 4 minuten.
Een bloemkool

Ingredi├źnten

Voor 4 personen:
  • Bloemkool
  • Zout

Bereidingswijze

Voorbereiden:

Snij het groen van de bloemkool.

Snij nu mooie bloemkoolroosjes.

Spoel de boemkoolroosjes af onder stromend koud water.

Bloemkool koken:

Doe de bloemkoolroosjes in een pan met net genoeg water zodat de roosjes onderwater staan.

Voeg een flinke snuf zout toe.

Kook de bloemkool in 8 tot 11 minuten gaar.

Foto's

Gesneden bloemkoolroosjes
Gesneden bloemkoolroosjes

Voedingswaarden per 100 gram

Calorie├źn25
Vet0,3g
Verzadigde vetzuren0,1g
Eiwit1,9g
Koolhydraten5g
Zout30mg