Bloemkool koken
In dit recept leggen we uit hoe je bloemkool voorbereid voor het koken of roerbakken. Voor het roerbakken kook je de bloemkool kort, ongeveer 3 tot 4 minuten.

Ingrediënten
- Bloemkool
- Zout
Bereidingswijze
Voorbereiden:
Snij het groen van de bloemkool.
Snij nu mooie bloemkoolroosjes.
Spoel de boemkoolroosjes af onder stromend koud water.
Bloemkool koken:
Doe de bloemkoolroosjes in een pan met net genoeg water zodat de roosjes onderwater staan.
Voeg een flinke snuf zout toe.
Kook de bloemkool in 8 tot 11 minuten gaar.
Voedingswaarden per 100 gram
Calorieën | 25 |
Vet | 0,3g |
Verzadigde vetzuren | 0,1g |
Eiwit | 1,9g |
Koolhydraten | 5g |
Zout | 30mg |