Bramenjam maken

Heb je lekkere bramen geplukt? Maak dan heerlijke jam met dit makkelijke recept. Bramenjam is heerlijk op brood maar ook door de yoghurt! Kortom gebruik je fantasie :)
Bramenjam op een beschuitje

Ingrediënten

Voor 2 personen:
  • 400 gram bramen
  • 380 gram geleisuiker

Bereidingswijze

Verwijder eventuele steeltjes of blaadjes van de bramen.

Spoel de bramen goed af onder koud stromend water.

Prak de bramen fijn met een vork.

Meng de geleisuiker met de bramen en laat het een paar minuten 'intrekken'.

Breng nu de bramenjam snel aan de kook in een pan met dikke bodem en blijf constant zachtjes roeren.

Laat de bramenjam zachtjes koken, terwijl je af en toe roert.

Verwijder na een minuut 4-5 het schuim.

Giet de bramenjam in glazenpotten, draai de deksel erop en zet de potten ondersteboven zodat ze vacuüm zullen trekken.