🥦 Broccoli ovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Jij leert koken met dit simpele recept van 'Simpel Koken', een heerlijke snelle ovenschotel met gezonde broccoli, gehakt en smeuïge aardappelpuree.

Tip: Door de laatste 4 minuten nog wat kaas te laten smelten over deze lekkere ovenschotel maakt het alleen maar nog lekkerder :)

Ingrediënten

Voor 3 personen:
  • 1 kleine broccoli
  • 3 grote aardappelen
  • 250 gram gehakt
  • 1 uitje
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Klontje boter
  • Scheutje melk
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Snij mooie roosjes van de broccoli en kook de broccoli roosjes in zo'n 5 minuten beetgaar.

Schil ondertussen de aardappelen

Snij de aardappelen in 3 of 4 stukken en kook de stukken aardappelen in ongeveer 11 minuten zacht en gaar met een flinke snuf zout.

Pel en snij de ui.

Bak de ui in koekenpan met een beetje olie glazig. Voeg het gehakt bij en meng/hak het mengsel door elkaar terwijl het bakt.

Voeg zout en flink wat verse peper toe + de eetlepel sojasaus.

Als het gehakt een mooi kleurtje heeft kun je het van de hittebron afnemen.

Verwarm de oven voor naar 180° Celsius.

Stamp of prak de aardappelen met een klontje boter en een scheutje melk, zout en peper tot een smeuïge aardappelpuree.

Meng hier nu de gekookte broccoli door.

Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje broccoli-aardappelpuree mengsel, dan het gehaktmengsel en afmaken met de rest van het broccoli-aardappelpuree mengsel.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten.

Foto's

Gesneden broccoli roosjes
Gesneden broccoli roosjes
Geschilde aardappelen
Geschilde aardappelen