Broccoli ovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Jij leert koken met dit simpele recept van 'Simpel Koken', een heerlijke snelle ovenschotel met gezonde broccoli, gehakt en smeuïge aardappelpuree. Je kunt dit recept helemaal aanpassen naar jouw wensen.

Tip: wil je de ovenschotel met geraspte kaas gratineren? Doe dit dan nadat de ovenschotel zo'n 20 minuten in de oven heeft gestaan. Verwijder het aluminiumfolie, verdeel de kaas over de ovenschotel en zet de oven op 220° Celsius voor nog zo'n 10 minuten.

Ovenschotel met broccoli, gehakt en aardappelpuree

Ingrediënten

Voor 3 personen:
  • 1 kleine broccoli
  • 1 kilo aardappelen
  • 250 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Klontje boter
  • Scheutje melk
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Snij mooie roosjes van de broccoli.

Doe de broccoli in een pan met water en breng het aan de kook. Als het water kookt laat je de broccoli voor ongeveer 1 minuut zachtjes koken en giet je de broccoli direct af.

Schil ondertussen de aardappelen

Snij de aardappelen in 3 of 4 stukken en kook de stukken aardappelen in ongeveer 11 minuten zacht en gaar met een flinke snuf zout. Controleer na een minuut of 11 door met een vork te prikken of de aardappelen zacht genoeg zijn om te 'stampen', zijn ze nog hard? Laat ze dan nog een paar minuten zachtjes koken.

Pel en snij de ui in kleine stukjes.

Bak de ui in koekenpan met een beetje olie glazig. Doe het gehakt bij en meng/hak het mengsel door elkaar terwijl het bakt.

Voeg zout en flink wat verse peper toe + de eetlepel sojasaus. Als je wilt kun je natuurlijk je favoriete kruiden toevoegen, bijvoorbeeld wat rozemarijn.

Als het gehakt een mooi kleurtje heeft kun je het van de hittebron afnemen.

Verwarm de oven voor naar 180° Celsius.

Stamp of prak de aardappelen met een klontje boter en een scheutje melk, zout en peper tot een smeuïge aardappelpuree.

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en bedek de bodem met een laagje aardappelpuree, zorg dat je wat aardappelpuree bewaard voor later.

Verdeel dan een beetje van het gehaktmengsel bovenop de aardappelpuree.

Verdeel de broccoli bovenop het gehaktmengsel.

Als laatste maak je het af met de overgebleven aardappelpuree.

Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en zet de ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten.