🥦 Broccoli koken

Broccoli is een heerlijke groente die je bijna overal wel bij kunt eten! Zelfs in de soep. Hier het basisrecept voor het koken van broccoli.

Recept voor 1 persoon

Broccoli die we gaan koken

Ingredi├źnten

  • 1 broccoli
  • Zout

Bereidingswijze

Snij de onderkant van de stronk af, deze is vaak een beetje houterig. De rest van de stronk kun je prima gebruiken in bijvoorbeeld soepen of curry's.

Snij nu mooie roosjes.

Zet een pan op het vuur met genoeg water zodat de broccoli net onder staat en voeg een flinke snuf zout toe.

Breng het water aan de kook.

Zodra het water kookt begin je met tellen, ongeveer 8 tot 9 minuten voor beetgare broccoli. Je kunt altijd even proeven of proberen met een vork in de wat dikkere delen steken om de gaarheid te controleren. Is het nog te hard? laat dan nog eventjes 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken.

Giet de gekookte broccoli af.

Voedingswaarden per 100 gram

Calorie├źn34
Vet0,4g
Eiwit2,8g
Koolhydraten7g
Zout33mg
Bron: nal.usda.gov