Broccoli koken

In dit recept leren we je broccoli koken.

Broccoli kook je normaal gesproken in ongeveer 7 minuten beetgaar, lees de gedetailleerde instructies onder de foto.

Broccoli kun je ook stomen, lees hiervoor de stoom instructies.

Hele gesneden broccoli

Ingrediƫnten

Voor 3 personen:
  • 1 broccoli
  • 1 theelepel zout
  • 1 liter water

Bereidingswijze

Broccoli schoonmaken:

Snij ongeveer 1 centimeter aan de onderkant van de broccolistronk af, deze is vaak een beetje houterig.

Verwijder eventueel blad van de broccoli en spoel de broccoli onder koud stromend water af.

Snij nu mooie roosjes.

Broccoli koken:

Doe de broccoli in een pan, doe het zout erbij en vul de pan met voldoende water.

Breng het water met de broccoli snel aan de kook.

Zodra het water kookt laat je de broccoli voor ongeveer 5 tot 7 minuten koken.

Altijd even proeven of prikken met een vork in de wat dikkere delen om de gaarheid te controleren. Is de broccoli nog te hard? laat dan de broccoli nog eventjes 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken.

Giet de gekookte broccoli af.