🥦 Broccoli stomen

Naast broccoli koken kun je broccoli ook uitstekend stomen. Stomen gaat gemakkelijk in een stoommandje of stoominzet maar je kunt natuurlijk ook broccoli stomen in de stoomoven.
Hele gesneden broccoli

Ingredi├źnten

Voor 3 personen:
  • 1 broccoli
  • 1 liter water

Bereidingswijze

Broccoli schoonmaken:

Snij ongeveer 1 centimeter aan de onderkant van de broccolistronk af, deze is vaak een beetje houterig.

Verwijder eventueel blad van de broccoli en spoel de broccoli onder koud stromend water af.

Snij nu mooie roosjes.

Stoommandje:

Breng voldoende water aan de kook.

Verdeel de broccoli roosjes in het stoommandje.

Als het water kookt zet je het stoommandje met deksel op de pan en laatje de broccoli voor ongeveer 4 minuten beetgaar stomen, wil je de broccoli zachter laat dan de broccoli voor ongeveer 5 minuten stomen.

Stoomoven:

Stel de oven in op de stoomstand, 90° Celsius.

Stoom de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar.

Foto's

Onderkant van stronk afsnijden
Onderkant van stronk afsnijden
Broccoli roosjes, klaar om te stomen
Broccoli roosjes, klaar om te stomen

Voedingswaarden per 100 gram

Calorie├źn34
Vet0,4g
Eiwit2,8g
Koolhydraten7g
Zout33mg
Vezels2,6g

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze chat!