Broccoli stomen

Naast broccoli koken kun je broccoli ook uitstekend stomen. Stomen gaat gemakkelijk op een pan met een stoommandje of stoominzet. Heb je deze niet dan kun je ook een (hitte bestendig) vergiet of zeef van metaal gebruiken. Zet deze dan op een pan met water, doe de broccoliroosjes in het vergiet of zeef en stoom de broccoli volgens de 'pan methode' gaar.

Waarin wil jij de broccoli stomen?

Pan Stoomoven Magnetron
Hele gesneden broccoli

Ingrediƫnten

Voor 3 personen:
  • 1 broccoli
  • 1 liter water

Bereidingswijze

Snij ongeveer 1 centimeter aan de onderkant van de broccolistronk af, deze is vaak een beetje houterig.

Verwijder eventueel blad van de broccoli en spoel de broccoli onder koud stromend water af.

Snij nu mooie roosjes.

Pan:

Breng voldoende water aan de kook.

Verdeel de broccoli roosjes in het stoommandje.

Als het water kookt zet je het stoommandje met deksel op de pan en laat je de broccoli voor ongeveer 4 minuten beetgaar stomen, wil je de broccoli zachter laat dan de broccoli voor ongeveer 5 minuten stomen.

Stoomoven:

Leg de broccoliroosjes in een ovenschaal en zet deze in de stoomoven.

Stel de oven in op de stoomstand, 90° Celsius met 100% stoom.

Stoom de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar.

Magnetron:

Leg de broccoliroosjes in een voor de magnetron bestendige schaal met deksel of dek het af met een bord.

Giet een klein bodempje water in de schaal en stoom de broccoli in zo'n 4 minuten beetgaar op de hoogste stand.