Broodje bal

Heb je nog gehaktballen over van gisteren? Maak dan een heerlijk broodje bal. Heb je geen ballen in huis dan kun je deze natuurlijk alsnog zelf maken met dit recept. Wij hebben gekozen voor een zelf afgebakken pistolet maar je kunt natuurlijk ook een sompig witbroodje gebruiken.

Opleuken

Een broodje bal kun je verheffen tot een waar kunstwerkje waar menig snackbar jaloers op zal zijn. Doe een greep naar een Michelin ster en maak je broodje bal lekker met mayonaise of satésaus. Meer moet je er echt niet van maken want een echt broodje bal blijft uiteindelijk toch een..

Broodje bal

Ingrediënten

Voor 1 persoon:
  • 1 Pistolet
  • 1 gehaktbal

Bereidingswijze

Als je afbak Pistolet gebruikt bak je deze even af in een tot 200° Celsius voorverwarmde oven en laat het broodje na het afbakken even afkoelen.

Een kant-en-klare gehaktbal kun je prima koud eten, wil je een broodje warme bal dan warm je de gehaktbal in wat jus langzaam op. Draai de gehaktbal regelmatig om verbranding te voorkomen.

Snij de bal gehakt in plakken.

Smeer eventueel wat boter op je Pistoletje en beleg het broodje rijkelijk met de gehaktbal plakken.

Afmaken met saus naar wens.