Broodje ossenworst, de echte

We kunnen het wel moeilijk maken maar soms wil je gewoon een broodje ossenworst! Maak hem lekker zelf met dit recept en instructies onder de foto zonder onbelangrijke bijzaken.

Dit broodje ossenworst kun je natuurlijk zo speciaal maken als jezelf wilt! Gebruik een pistolet ipv een zacht bolletje en ben je gek op ei? Maak dan een luxe versie met plakjes gekookte ei. Afmaken met een gesnipperd uitje en een lik mayonaise.

Amsterdamse ossenworst

De lekkerste ossenworst blijft natuurlijk de authentieke Amsterdamse ossenworst. Ossenworst is van oorsprong een joods produkt. Authentieke ossenworst wordt gemaakt van gerijpt en licht gerookt rundvlees, op smaak gemaakt met kruiden. Je kunt ossenworst zo eten in dik gesneden plakken maar op brood komt de worst het best tot zijn recht.

Broodje met ossenworst

Ingrediƫnten

Voor 1 persoon:
  • 1 zacht bolletje
  • 70 gram ossenworst
  • 2 gram margarine
  • Peper & zout

Bereidingswijze

Snij het bolletje open en smeer een beetje margarine op je broodje.

Beleg je broodje rijkelijk met de ossenworst.

Afmaken met een beetje peper & zout.