Bruine bonensoep

Een heerlijke soep die vult, een gevulde bruine bonensoep maak je simpel met dit lekkere recept.

Recept voor 2 personen

Voorbereiding15 minuten
Kooktijd0 minuten
Totale tijd15 minuten

Ingrediënten

  • 1 á 2 blikken bruinebonen
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 2 aardappelen
  • 1 boullion blokje
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 laurier blaadje
  • 1 Kruidnagelen
  • Peperkorrels
  • Soepvlees
  • Rookworst
  • Boter
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Pel en snij de ui.

Snij de wortel en de prei fijn.

Schil en snij de aardappelen in blokjes.

Bak de wortel, ui en prei kort maar hevig aan in de pan waar de soep in gekookt wordt.

Voeg de spekblokjes toe, daarna de peperkorrels kruidnagelen, laurier en soepvlees en fruit alles goed aan voor ongeveer 2 minuten.

Giet nu 100ml water in de pan en voeg boullion blokje toe en vervolgens de bruinebonen, laat dit geheel nu rustig 2 uur zachtjes doorgaren, voeg op laatst de rookworst toe.

Als gereed naar smaak zout, peper toevoegen .

Foto's

Fijn gesneden ui
Fijn gesneden ui

💬

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze discord, De leukste kookgroep van Nederland! Of via Twitter