Caldereta

Heerlijk simpel recept voor een stoofpot van geitenvlees, alles opzetten in een grote pan met dikke bodem en een paar uur laten sudderen!

Ingrediënten

Voor 2 personen:
  • 1,5 kilo geitenvlees met bot
  • 4 grote uien
  • 3 grote paprika's
  • 5 tomaten
  • 1,5 liter 7up
  • Zout & peper
  • Kippenbouillonblokken

Bereidingswijze

Pel en snij de uien in 4 delen.

Was en snij de paprika in niet te kleine stukken.

Bak de uien en de parika in wat olie in een grote pan.

Doe het geitenvlees erbij en laat dit even meebakken, af en toe roeren.

2 theelepels zout, en lekker veel zwarte peper.

Als het geitenvlees een beetje dicht geschroeit is doe je de 1,5 liter 7up erbij.

Snij de tomaten en voeg die toe aan je stoofpot.

2 kippenbouillonblokjes erbij en het geheel 3 uur op laag vuur laten sudderen, af en toe roeren.

Foto's

Snijden van een paprika
Snijden van een paprika