Champignon ovenschotel

Gelukkig hebben we genoeg tantes. Tante Martha uit Amsterdam-west is dol op koken en van haar een oud en spannend recept.

Ingrediënten

Voor 2 personen:
  • 1 kg aardappelen
  • 600 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • Melk
  • 1 pakje champignonsoep
  • 2 bakjes champignons
  • 2 grote uien
  • 100 gram geraspte kaas
  • Kerriepoeder
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen

Kook de geschilde aardappelen en stamp die tot een smeuïge puree met zout, peper, ei en melk.

Bak het gehakt rul en kruid het met peper, zout en flink wat kerrie.

Letop, breng de champignonsoep met de helft van de aangegeven hoeveelheid water al roerend aan de kook.

Laat hem paar minuten doorkoken en roer dan door het gehakt.

Bak de geschilde en in stukjes gesneden ui en de plakjes champignons en voeg dat ook bij gehaktmengsel.

Beboter een ovenvaste schotel en doe het gehaktmengsel erin. Schep er dan de puree bovenop en strooi er de geraspte kaas over.

Zet de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.