Chili con carne

Dit recept kun je eten met rijst of met aardappelpuree of je maakt er een burrito mee! Je kunt echt werkelijk alle kanten op met dit basisrecept voor Chili con carne, een recept zoals geen ander.
Chili con carne

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 rode paprika
  • 2 grote uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 80g tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Halve theelepel kerriepoeder
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Pel en snij de ui

Was en snij de paprika in kleine blokjes.

Was en snij de chilipeper klein.

Knijp de knoflooktenen over de ui uit of snij ze heel fijn.

Open het blikje kidneybonen en laat het even uitlekken.

In een pan met dikke bodem doe je een beetje olie, verwarm op middelhoog vuur en bak de ui, paprika, chilipeper en knoflook.

Voeg het rundergehakt toe en hak dit in de pan fijn.

Voeg flinke snuf zout toe over het gehakt samen met het paprikapoeder, komijn en de kerriepoeder.

Blijf goed roeren en als het gehakt wat droger is geworden voeg je de tomatenpuree toe samen met de kidneybonen.

Laat dit zo'n 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.