Roergebakken aardappelreepjes

Ontdek hoe makkelijk je een echt Chinees gerecht snel op tafel kunt zetten: Chinese roergebakken aardappelreepjes.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 1 lange aardappel
  • 1 knoflookteen
  • Halve theelepel chili-vlokken
  • Zout
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

Schil de aardappel en snij over de lengte hele dunne plakken van ongeveer 4mm.

Snij nu aardappelreepjes, zo dun mogelijk.

Was de aardappelreepjes in koud water en laat heel goed uitlekken, dep ze ook nog droog met keukenpapier.

Pel en snij de knoflookteen in plakjes.

Verwarm een flinke scheut zonnebloemolie in een pan en doe daarin de knoflookplakjes.

Als de plakjes bruin zijn haal je ze eruit met een schuimspaan.

Verdeel de aardappelreepjes in de hete olie en schep ze langzaam om.

Na ongeveer 30 seconden doe je de chili-vlokken erbij en roerbak je de aardappelreepjes nog ongeveer 30 seconden.

Foto's

Knoflookplakjes
Knoflookplakjes