🌶 Chinese sambal

Kenners kennen dit, '辣的, Là de' (spreek uit als ladeu met een lange a), super smaakvol en heel erg lekker voor door je noedels, rijst en zelfs soep. Echte fans eten het zelfs gewoon op brood. Maak nu met dit simpele recept voor Chinese (olie) sambal.

Tip: Wel even de afzuiger aan en opletten want je werkt met hele hete olie en capsicum dampen!

Chinees recept voor 1 persoon

Voorbereiding2 minuten
Kooktijd5 minuten
Totale tijd7 minuten
Chilivlokken

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pel en hak de knoflooktenen fijn.

Doe de chili vlokken in een oven bestendig schaaltje.

Verhit een klein glas met zonnebloemolie in een koekenpan totdat het net begint te walmen (pasop, bij vlam in de pan hittebron uitzetten en pan RUSTIG van de kookplaat afhalen en deksel erop).

Als de olie 'gloeiend' heet is giet je het voorzichtig en beetje bij beetje in het schaaltje met chili vlokken. Het zal nu direct en kortstondig gaan 'koken'. Zorg dat de chili-vlokken net onder de olie staat dus als je niet genoeg hebt nog een keer een beetje olie verwarmen en er langzaam bijgieten.

Meng er nu een flinke snuf zout door, de eetlepel ketjap en de vetsin.

💬

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze discord, De leukste kookgroep van Nederland! Of via Twitter