Chinese sambal (chili-olie)
Tip: Wel even de afzuiger aan en opletten want je werkt met hele hete olie en capsicum dampen!

Ingrediënten
- 70 gram chili vlokken
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel sojasaus
- Halve theelepel Zout
- Vetsin
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze
Doe de chili vlokken in een hitte bestendig schaaltje.
Meet olie af in een soort gelijk schaaltje, gebruik ongeveer net zoveel olie als chili vlokken.
Pel en hak de knoflooktenen fijn, doe deze bij de chili vlokken samen met 1 theelepel zout.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan totdat het net begint te walmen (pasop, bij vlam in de pan hittebron uitzetten en pan RUSTIG van de kookplaat afhalen en deksel erop).
Als de olie 'gloeiend' heet is giet je het voorzichtig en beetje bij beetje in het schaaltje met chili vlokken. Het zal nu direct en kortstondig gaan 'koken'. Zorg dat de chili-vlokken net onder de olie staat dus als je niet genoeg hebt nog een keer een beetje olie verwarmen en er langzaam bijgieten.
Als laatste meng je de sojasaus en een snufje vetsin erdoor.