Crème brûlée

Zorg dat je een paar 'vuurvaste' schaaltjes hebt voor dit recept. Crème brûlée is een heerlijk nagerecht. Je hebt een oven nodig en een keukenbrander.
Schaaltjes met crème brûlée

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Halveer het vanillestokje over de lengte en laat deze samen met de slagroom in een steelpannetje net niet koken.

Haal de pan voordat de slagroom kookt van het vuur en laat dit zo'n 15 minuten afkoelen.

Haal de vanillestokje(s) uit de room.

Verwarm de oven voor naar 190 graden.

Meng de suiker met de eierdooiers, meng vervolgens de eierdooiers goed door de room.

Verdeel dit mengsel nu over de oven-vaste dessert schaaltjes en plaats deze vervolgens in een ovenschaal met een klein laagje water.

Zet dit ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.

Laat de crème brûlée minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Verdeel de overige suiker over de schaaltjes en laat dit voorzichtig met de keukenbrander carameliseren.