Croque monsieur

Klassiek succes recept voor het maken van een croque monsieur, een 'tosti' gegrilled met Zwiterse kaas (Gruyère) en bechamelsaus. Tip voor kwaliteit: koop je casinobrood ongesneden, hierdoor kun je een dikkere croque monsieur maken. Ook een kwaliteitsham is geen weggegooid geld voor dit recept.

Voor de bechamelsaus lees je ons bechamelsaus recept

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Zorg dat je bechamelsaus klaar staat.

Rasp ongeveer 2 handjes Gruyère.

Snij niet al te dunne sneeën van het casinobrood.

Smeer een snee casinobrood in met een laagje bechamelsaus.

Leg hierop een plak ham en daarop geraspte Gruyère.

Leg hierop weer een snee brood en smeer daar een laag bechamelsaus op.

Verwarm de oven voor naar 200° Celsius.

Herhaal bovenstaande stappen met de overige sneeën casinobrood.

Als de oven heet is zet je deze op de gril stand.

Gril nu de croque monsieurs in ongeveer 5 minuten mooi goudbruin.