Curry met kalfsvlees, rode linzen en mungbonen

Mungbonen zijn heel goed te gebruiken in curry's en soepen. Voor dit recept gebruiken we mungbonen en rode linzen om een lekkere en simpele curry te maken. Dit recept is heerlijk met naanbrood en andere gerechten zoals rijst etc.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook in een hoge pan en doe de hele kalfsschenkels in het water met 1 eetlepel zout en het runderbouillonblokje.

Als het water kookt zet je de hittebron laag zodat het nog net zachtjes blijft koken.

Schep na een minuut of 15 het schuim van het water met een schuimspaan.

Was de rode linzen en de mungbonen en doe deze bij de kalfsschenkels.

Pel en snij de ui fijn en knijp de knoflook uit bij de ui.

Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan met wat zonnebloemolie.

Doe de masala en de komijnpoeder bij de ui en bak dit tot het donker is.

Meng de ui en knoflook bij de kalfsschenkels.

Snij de tomaten fijn en doe deze bij de curry in wording.

Roer de vissaus en de sambal door de curry en laat dit nu ongeveer 3 uur zachtjes koken zonder deksel, roer af en toe en proef en breng op smaak met bijvoorbeeld ketjap of zout.

Na 3 uur haal je de schenkels uit de curry en pluk je het vlees van het bot, doe het vlees terug in de curry. Als je nog tijd hebt om de curry langer te koken doe je ook de botten gewoon terug, deze hebben smaak.

Vlak voor je het serveert roer je er een eetlepel crème fraîche doorheen.