Daging smoor (indisch rundvlees)

Maak heerlijke indische daging smoor, simpel pittig gestoofd rundvlees. Je kunt voor dit recept magere runderlappen en of sukadelappen gebruiken maar een beetje vet aan het vlees geeft smaak!

Maak jezelf gemaakte indische rijsttafel compleet met sajoer boontjes!

Daging smoor, indisch gestoofd rundvlees

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:
  • 500 gram rundvlees
  • 3 tomaten
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels sambal badjak
  • 4 kruidnagelen
  • 6 eetlepels ketjap
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel zout
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

Snij het rundvlees in blokjes.

Bak de stukken rundvlees op hoge stand in wat zonnebloemolie tot het rundvlees bruin kleurt.

Pel de ui, halveer deze en snij 1 helft klein.

Prik in de andere halve ui aan de bolle kant de kruidnagelen.

Was en snij de tomaten in blokjes.

In een pan met deksel fruit je de ui, knijp de knoflook hierbij uit en voeg de tomaten toe.

Doe de sambal bij het ui- knoflook- tomaat mengsel en laat dit 1 minuut zachtjes aanfruiten.

Meng de ketjap, het zout en de laurierblaadjes er doorheen.

Voeg nu de gebakken rundvleesblokjes toe en roer alles goed door elkaar. Leg de halve ui met ingeprikte kruidnagelen in het vocht en laat het minstens 3 uur zachtjes met deksel stoven.

Soms even controleren dat het niet droog kookt! Eventueel dan een beetje water erbij doen.

Voor het serveren verwijder je de laurierblaadjes.