Ei bakken

Het basisrecept voor het bakken van een ei of eieren. Je kunt met dit recept alle kanten op, een simpel spiegelei maar je kunt het ei natuurlijk ook 'klutsen' en op deze manier het ei bakken. Het belangrijkste is een schone en hete pan! Alle stapjes voor het bakken van een ei vind je onder de video:

Ingrediënten

Voor 1 persoon:
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olie (of klontje boter)
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Breek het ei in een schaaltje of glas, zo kun je zien (en ruiken) of het ei niet rot is en eventuele stukjes schaal verwijderen.

Verhit een anti-aanbak koekenpan met een beetje olie of klontje boter.

Laat de pan zo heet worden dat de olie net begint te walmen.

Laat nu je ei langzaam maar in één keer in het midden van de pan glijden en verander de hittebron naar de laagste stand.

Als het eiwit is gestold is je ei klaar met een zachte dooier.

Wil je een 'harde' dooier dan kun je het ei nog eventjes door laten bakken.

Op smaak brengen met zout & peper.