🥚 Ei koken

Een gekookt eitje bij je ontbijt of door de salade. Eieren kook je in water in zo'n 7 minuten hard. Zorg dat de eieren net onder water staan.
HardheidAantal minuten
Zachtgekookt4
Halfzacht6
Hardgekookt7

Bekijk het recept onder de foto als je de stap voor stap instructies wilt weten voor het koken van een ei.

Recept voor 1 persoon, geschatte kosten: € 0,20

Voorbereiding0 minuten
Kooktijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Gekookt eitje

Ingredi├źnten

  • 1 of meerdere eieren
  • Voldoende water

Bereidingswijze

Doe het ei in de pan met koud water en breng deze aan de kook.

Begin te tellen vanaf het moment dat het water kookt, letop dat het aantal minuten hetzelfde blijft bij meerdere eieren. Na het koken de eieren laten 'schrikken' door deze goed af te spoelen met koud water, hierdoor kun je ze sneller en makkelijker pellen.

Zacht ei:

Voor een zacht eitje is 4 tot 5 minuten voldoende.

Hard ei:

Voor een hard ei 7 tot 8 minuten.

Medium:

Wil je er net tussen in? Time dan precies op 6 minuten.

Video:

Eieren in een pannetje met water
Eieren in een pannetje met water

Voedingswaarden per ei van ~80 gram

Calorie├źn80
Vet5,8g
Verzadigde vetzuren3,3g
Eiwit7,3g
Koolhydraten0g
Cholesterol298mg
Zout96mg
Vezels0g
Bron: nutrition.gov (USDA)

💬 Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze discord, De leukste kookgroep van Nederland! Of via Twitter