🥚 Ei koken, het perfecte zachte of harde eitje!

Een gekookt eitje bij je ontbijt of door de salade. Eieren kook je in water in zo'n 7 minuten hard. Zorg dat de eieren net onder water staan. Een ei-prikker is niet echt nodig als je de hittebron niet te hoog zet. Naast het ontbijt zijn gekookte eieren ook de perfecte en snelle snack voor onderweg!

Bekijk het recept onder de foto als je wilt weten hoelang je een zacht, medium of hard eitje moet koken of bekijk de video van een pannetje met kokende eieren.

Recept voor 1 persoon, geschatte kosten: € 0,20

Gekookt eitje

Ingredi├źnten

  • 1 of meerdere eieren
  • Voldoende water

Bereidingswijze

Doe het ei in de pan met koud water en breng deze aan de kook.

Begin te tellen vanaf het moment dat het water kookt, letop dat het aantal minuten hetzelfde blijft bij meerdere eieren. Na het koken de eieren laten 'schrikken' door deze goed af te spoelen met koud water, hierdoor kun je ze sneller en makkelijker pellen.

Zacht ei:

Voor een zacht eitje is 4 tot 5 minuten voldoende.

Hard ei:

Voor een hard ei 7 tot 8 minuten.

Medium:

Wil je er net tussen in? Time dan precies op 6 minuten.

Video:

Voedingswaarden per ei van ~80 gram

Calorie├źn80
Vet5,8g
Verzadigde vetzuren3,3g
Eiwit7,3g
Koolhydraten0g
Cholesterol298mg
Zout96mg
Vezels0g
Bron: nal.usda.gov