Eieren koken
Zorg dat de eieren net onder water staan. Wil je een zacht-, medium- of hardgekookt ei? Gebruik dan de tijdsindicatie in onderstaande tabel of volg de stap voor stap instructies zodat het echt niet fout kan gaan.
Hardheid | ⏲️ minuten |
---|---|
Zacht gekookt | 4 |
Half zacht | 6 |
Hard gekookt | 7 |
Laat de eieren na het koken 'schrikken', zo kun je de eieren makkelijker pellen.
Kook je meerdere eieren tegelijk? Let dan op want de kooktijd blijft gewoon hetzelfde als het koken van één ei.

Ingrediënten
- 1 ei
- Voldoende water
Bereidingswijze
Leg de eieren in een pan met koud water en breng het zo snel mogelijk aan de kook. Begin te tellen vanaf het moment dat het water kookt.
Zacht gekookt ei:
Kook het ei voor een zacht gekookt eitje 4 à 5 minuten.
Hard gekookt ei:
Kook het ei voor een hard gekookt ei 7 à 8 minuten.
Medium gekookt:
Wil je er net tussen in en dus met een half zachte dooier? Kook het ei dan 5 à 6 minuten.
Video:
Voedingswaarden per ei van ~80 gram
Calorieën | 80 |
Vet | 5,8g |
Verzadigde vetzuren | 3,3g |
Eiwit | 7,3g |
Koolhydraten | 0g |
Cholesterol | 298mg |
Zout | 96mg |
Vezels | 0g |