Ei pocheren

In dit recept leren we je hoe je een ei kunt pocheren. Pocheren is eigenlijk een ei 'koken' in kokend water zonder schil, hierdoor krijg je een heerlijk zacht eitje. Moeilijk is het niet! Zorg wel dat je hele verse eieren hebt.
Een gepocheerd ei op een broodje

Ingrediƫnten

Voor 1 persoon:

Bereidingswijze

Voorbereiden:

Breng een pan met ruim voldoende water aan de kook.

Breek het ei open in een glas of beker.

Als het water kookt zet je de hitte bron zo laag mogelijk. Zorg dat je een schuimspaan klaar hebt liggen.

Pocheren:

Draai nu langzaam met een lepel door het hete water zodat het een beetje gaat draaien.

Laat het ui vanuit het glas langzaam maar in 1x in het midden van het water glijden.

Zet de hitte bron nu helemaal uit en laat het eitje ongeveer een minuut in het water liggen.

Schep het gepocheerde uit het water met de schuimspaan.