Erwtensoep

Een heerlijk oer-Hollands recept voor echte erwtensoep. Natuurlijk serveren met een lekkere warme rookworst.
Erwtensoep geserveerd in soepkom

Ingrediënten

Voor 2 personen:
  • 2.5 liter water
  • 400 gram spliterwten
  • Halve knolselderij
  • 1 wortel
  • 2 bouillonblokken
  • 2 theelepels zout
  • 1 ui
  • 150 gram zuurkoolspek

Bereidingswijze

Spoel de erwten af onder koud water.

Breng het water in een hoge pan aan de kook en doe de erwten erin.

Schil en snij de knolsederij in kleine blokjes.

Was en snij de wortel klein.

Pel en snij de ui fijn.

Snij het spek klein.

Doe de groenten, de spekblokjes, de bouillonblokjes en het zout bij de erwten en roer goed door.

Bij schuimvorming verwijder je dit eenmaling met een schuimspaan.

Laat de erwtensoep met deksel minstens 1,5 uur zachtjes koken, elk kwartiertje even goed roeren.

Laat na 1,5 uur de erwtensoep heel zachtjes zonder deksel voor een half uurtje een beetje indikken.

Discord

Vragen, opmerkingen? Deel een foto of laat live zien hoe je dit recept maakt! Shine en laat het weten in onze Discord chat!