Extreem hete saus

Is pittig je niet heet genoeg? Wij hebben hetzelfde probleem en hebben daarom deze extreem hete saus ontwikkeld. Proeven op eigen risico! Je kunt deze extreem hete saus ook gebruiken om je vlees in te marineren. Zorg dat je kwaliteits cayennepoeder gebruikt! Deze saus wordt gemaakt met de heetste peper ter wereld, de Carolina reaper peper; dus nogmaals: je bent gewaarschuwd ;)

Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer/blender nodig.

Rode pepers

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Pel en snij de ui klein.

Pel en snij de knoflooktenen in vieren.

Snij het steeltje van de pepers.

Maal nu de ui, knoflooktenen, pepers samen met de cayennepoeder en het zout fijn.

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan, zet de afzuiger op vol vermogen en fruit het pepermengsel zachtjes aan, met mag niet bruin worden.

Voeg de eetlepels suiker bij het mengsel.

Maal nu de tomaten fijn en doe deze in de pan en roer even goed door.

Als het mengsel goed heet is voeg jevde appelazijn en de appelsap toe en roer je alles weer goed door elkaar.

Doe nu het mengsel in een blender of gebruik de staafmixer om het nogmaals fijn te malen.

Bewaar de extreem hete saus in een glazen pot of in een fles in de koelkast.