Flapjack

Flapjack is een soort koek met havermout vlokken erin, ook mogelijk met kokos en hazelnoten.
Flapjacks van havermout

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Zet een steelpan op het vuur en doe de boter in de pan en wacht tot deze gesmolten is.

Weeg ondertussen de suiker af.

Als de boter gesmolten is voeg je de suiker toe en roer je het geheel goed door elkaar.

Voeg daarna de 3 eetlepels stroop toe aan het mengsel van suiker en boter.

Zet het vuur uit.

Weeg het zelfrijzend bakmeel af en zeef dit bij het mengsel tot het een geheel wordt.

Al het bakmeel erbij zit goed roeren en zorgen dat er geen klontjes achter blijven.

Weeg de havermout af en schud deze bij het mensel.

Pak de spatel en doe het hele mengsel in de bakvorm.

Verwarm de oven tot 170 graden celcius en zet de bakvorm in de oven op een bakplaat.

Zet de wekker op 20 minuten.

Haal de flapjack uit de oven en laat hem afkoelen.

Als de flapjack afgekoeld is, haal je deze uit de bakvorm en leg je hem op zijn kop zodat de onderkant ook nog af kan koelen.

Als de flapjack aan beide kanten genoeg is afgekoeld kun je hem in stukken snijden en opdienen.

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze chat!