Foe yong hai

Maak je eigen echte foe yong hai met dit simpele recept. Foe yong hai is een 'gevulde' omelet met de bekende zoetzure saus. Dit recept bestaat uit drie delen; eerst bereiden we de omelet, daarna bakken we de omelet en daarna maak je de saus.

Het basis recept is vegetarisch en voor 4 tot 5 personen, je kunt dit gerecht prima een aantal dagen in de koelkast bewaren en gemakkelijk in de magnetron opwarmen.

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:

Bereidingswijze

De omelet

Breek de eieren in hoge maatbeker en doe er een snuf zout & zwarte peper bij.

Borstel de champignons schoon en snij ze in hele dunne plakjes. Heb je hele grote champignons? Halveer de plakjes dan.

Doe de champignons bij de eieren in de maatbeker.

Was en snij de witte kool in hele dunne julienne reepjes en doe het bij de eieren.

Was en snij de lente-uitjes in dunne ringetjes en doe het bij de eieren.

Snij en hak de wortel zo fijn mogelijk en doe het bij de eieren.

Knijp 1 knoflookteentje uit in het eiermengsel en meng nu de eieren met de groente, 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel zonnebloemolie heel goed door elkaar.

Bakken

Vet een goede koekenpan in met zonnebloemolie, zorg dat deze goed is ingevet.

Verwarm de koekenpan op de lage stand.

Meng het eiermengsel nog een keer goed voordat je het in de pan doet.

Laat de omelet nu heel langzaam gaar worden op de laagste stand met een deksel op de koekenpan. Schuif de pan soms een beetje rond zodat de omelet gelijkmatig gaar wordt en niet verbrand.

Als de bovenkant van de omelet 'droog' is kun je de omelet omdraaien door de deksel op de pan te doen en de pan om te draaien. De omelet ligt nu op de deksel, deze kun je nu dus ondersteboven terug schuiven in de pan om de omelet aan de andere kant nog even te bakken.

Haal de omelet uit de pan en laat deze afkoelen.

De saus

Pel en snij de uien zo fijn mogelijk.

Snij het velletje van de gember en snij een stukje ter grote van een grote dobbelsteen zo klein mogelijk en doe dit bij de ui.

Knijp de 4 tenen knoflook uit en doe dit bij de ui.

Fruit de ui, gember en knoflook nu zachtjes aan in een wok met een klein beetje olie.

Als de ui glazig is blus de je pan af met een scheutje sherry en laat dit voor 1 minuut zachtjes sudderen.

Voeg nu de tomatenblokjes toe samen met de tomatenpuree en roer alles goed door tot het heet is.

Meng de suiker door de saus en hak het groentenbouillonblokje fijn en meng dit door de saus.

Laat de saus op lage stand zo'n 30 minuten zachtjes sudderen, roer af en toe goed.

Maak op smaak met zout & peper.

Snij nu de omelet in grote stukken en leg deze in de saus.