Foie gras maken

Opgepompte ganzenlevers gebruiken we niet in dit recept. Heb je zelf eenden? Maak dan deze heerlijke foie gras op basis van eendenlever. Je kunt natuurlijk ook biologische eendenlever bestellen bij een betere poelier.

Tip: voor 'poor mans' foie gras kun je dit recept ook maken met kippenlever.

Poelier

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Pel en snij het sjalotje zo fijn mogelijk.

Was de levertjes en snij eventuele pezen weg.

Smelt de boter in een koekenpan en bak de eendenlevers op lage stand.

Na een minuut de levertjes omdraaien, de fijn gehakte sjalot toevoegen en nog zo'n twee minuten zachtjes laten bakken.

Op smaak maken met zout en peper.

De levertjes uit de pan halen en zo fijn mogelijk prakken.

Roer de crème fraîche door de foie gras.

De foie gras in een schaaltje doen, afdekken en in de koelkast voor minstens 2 uur op smaak laten komen.